Over ons

Vrijwilligers. Stichting. Fairtrade. Verkoop.  Duurzaam. Technisch onderhoud. Computerzaken. Financiën. Publiciteit en marketing. Social media. Schoonmaak. Inkoop. Styling. Bestuur. Fotografie. Webshop. Website.

Al deze woorden vind je terug in Wereldwinkel Tiel. Maar alles valt en staat met het allereerste woord: vrijwilligers.

Wereldwinkel Tiel draait – sinds de oprichting van de Stichting op 10 november 1981 – volledig op de inzet en het enthousiasme van vele vrijwilligers. Jaarlijks is de winkel zo’n 2000 uur open en zijn er twee vrijwilligers voor de verkoop aanwezig. Daarnaast zorgen de ondersteunende vrijwilligers ervoor dat bijvoorbeeld de apparatuur in de winkel vlekkeloos draait, dat de klanten worden bereikt en de administratie op orde wordt gehouden.

Samen zijn we Wereldwinkel Tiel. Wij verkopen handgemaakte producten uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Omdat de producenten er een eerlijke prijs voor krijgen, kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen.

We steunen op deze manier mensen in de wereld die het minder goed hebben dan wij. Bovendien verkopen wij producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Dit is een groot deel van ons verhaal. Hier doen we het voor.

Maar ook doen we het als vrijwilligers voor de sfeer die we met elkaar maken: de gezelligheid, de steun, het luisterend oor, de lach en af en toe een traan. Precies dit delen we met onze klanten. We zijn vrijwilligers, maar professioneel en we gaan ver voor onze klanten. Dat is ons doel: de klanten blij maken met een mooi assortiment en goede service. Omdat we daarmee samen aan een betere wereld werken.