Weerstraat 10, 4001 LD Tiel
0344 – 61 66 52
info@wereldwinkeltiel.nl

Warme argumenten

Warme argumenten

Een Wereldwinkel is geen ‘gewone’ winkel. Dat bedenk ik me weer, terwijl ik op mijn NOS-app lees dat een hittegolf Europa teistert. Iedereen is in meteen in paniek. In de supermarkt tobben we of we wel of geen ijsjes gaan halen en of we straks ons zwembad al dan niet gaan opblazen. Misschien moeten we onze afspraken afzeggen, want stel dat je over straat moet met die hitte!

Nog steeds, en ook al bestaan we dit jaar al 50 jaar, vragen mensen mij: “Waarom vind jij dat ik in de Wereldwinkel zou moeten kopen?” Ja, dat moet je nou net aan mij vragen! Daar kan ik je zoveel over zeggen. Je koopt bij ons, omdat de artikelen die wij voor onze producenten uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika verkopen, uniek, kleurrijk, betekenisvol en kwalitatief heel goed zijn. Je koopt bij ons, omdat je in de Wereldwinkel altijd iets speciaals vindt, dat je jarenlang wilt bewaren. Ook een fijne gedachte voor mensen die willen ‘ontspullen’, maar toch bepaalde wensen hebben.

Maar boven alles besef ik bij elk artikel dat wij aan jullie verkopen, dat de maker weer een dag geen zorgen heeft over zijn of haar leven. Ik besef dat onze zorgen ook belangrijk zijn en soms ook heel groot. Daarnaast is het voor ons veel makkelijker om op zo’n mooie manier van betekenis te zijn voor anderen.

Marianne Landman
Inkoop coördinator Wereldwinkel Tiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *